De 5 beste Techno Feestjes en Festivals tijdens Oud & Nieuw

Festival Oud & Nieuw

Het einde van het jaar komt in zicht en dat betekent vuurwerk de lucht in schieten (zo lang het nog mag), oliebollen eten, champagne drinken en natuurlijk feesten! Met Oud & Nieuw is het voor heel veel mensen een gewoonte om de dikste feestjes en festivals te bezoeken. 

In deze blog kom jij erachter wat de 5 beste techno feestjes en festivals zijn tijdens Oud & Nieuw 2021 – 2022 die jij absoluut niet kan missen, inclusief line-ups, de locaties en nog meer handige informatie!

Even op een rijtje:

  1. Awakenings
  2. Verknipt
  3. Joy IJland
  4. Happy Feelings
  5. Nachtparlement

 

1. Awakenings

In onze ogen het beste techno festival tijdens Oud & Nieuw: Awakenings in de Gashouderfabriek. Rondom de aankomende jaarwisseling heeft de organisatie van Awakenings maar liefst vijf events gepland. Op 29, 30 en 31 december en 1 en 2 januari gaat de boel helemaal los in Amsterdam.

Awakenings New Years vindt plaats in de Gashouderfabriek in Amsterdam, ook wel de ‘Techno Tempel’ genoemd. De Gashouder is misschien wel een van de beste indoorlocaties in Nederland. Je wordt letterlijk omver geblazen door het geluid en de lichtenshows zijn ook magisch.

De organisatie heeft zich zeker niet ingehouden met het boeken van de beste techno artiesten. Verdeeld over de vijf dagen vind je namen als Amelie Lens, Dax J, Nina Kraviz, Paula Temple, Adam Beyer, Joris Voorn, KI/KI, Reinier Zonneveld en nog veel meer.

 

 

2. Verknipt

Wie van harde techno houdt en van uren lang raven tot het zweet van het plafond af druppelt, moet bij Verknipt zijn. Verknipt heeft rond Oud & Nieuw twee events ingepland op 31 december en 1 januari. De organisatie belooft een groot warehouse met vuurwerk en de grootste lasershow tot nu toe.

Verknipt NYE & NYD zou oorspronkelijk plaatsvinden in Amsterdam, maar zijn verplaatst naar het Klokgebouw in Eindhoven. Een echte rave locatie waar al jaren lang de dikste techno feestjes worden georganiseerd.

Ook tijdens Oud & Nieuw komen een aantal bekende namen als je al eens eerder bij Verknipt bent geweest: Fatima Hajji, (KRTM), Noneoftheabove, SNTS, Dyen, Nico Moreno, Trym en nog veel meer beukers staan klaar om het nieuwe jaar knallend in te luiden. Mocht het soms iets te hard worden, kan je even bijkomen bij de House stage met Benny Rodrigues, Chris Stussy, Luuk van Dijk of Prunk.

 

 

3. Joy IJland

Ben je meer op zoek naar een gezellig feestje waar je kan swingen op de beste tech-house dj’s? Dan is Joy New Year’s day special zeker wat voor jou. Joy is pas in 2021 begonnen met het organiseren van events, maar ze zijn razendsnel populair geworden door hun gezellige tech-house feestjes op het strand in Bloemendaal.

Joy New Year’s day special vindt plaats bij IJland Amsterdam op 1 januari. IJland is een fantastische locatie gevestigd aan het Noordzeekanaal waar meerdere organisaties hun feestjes geven. Met onder andere Luuk van Dijk, Prunk, Wouter S en High Soundsystem zorgt Joy ervoor dat je swingend het nieuwe jaar in gaat.

 

 

4. Happy Feelings

Misschien niet altijd techno, maar de naam zegt het al: vrolijke festivals en feestjes voor iedereen. Happy Feelings staan bekend om hun unieke en vrolijke feestjes door heel het land. Tijdens Oud & Nieuw geven ze op 31 december maar liefst drie feestjes, op drie verschillende locaties.

De steden waar je het nieuwe jaar in kan luiden met Happy Feelings zijn Den Haag, op de pier, Amsterdam, bij IJland en Groningen in Huize Maas. 

De line-ups zijn nog niet bekend, maar je kunt vrolijke muziek verwachten, zoals meezingers van ABBA, tech-house setjes en old school vibes.

 

 

5. Nachtparlement

De laatste is er eentje voor feestgangers die een festival zoeken met Oud & Nieuw in het oosten van het land. Nachtparlement organiseert het ene na het andere uitverkochte techno feest in Deventer en ook tijdens Oud & Nieuw hebben ze op 31 december een feest georganiseerd.

Nachtparlement NYE vindt plaats in de Burgerhaven in Deventer. Een grote loods in het havenkwartier waar meer dan 1500 man aanwezig zal zijn. 

De volledige line-up is nog niet bekend, maar ze hebben alvast één naam bekend gemaakt: Speedy J. Voor de rest van de line-up zul je de Instagram pagina van Nachtparlement in de gaten moeten houden.

Update: Nachtparlement 31 december 2021 is helaas gecanceld

 

 

 

Dit waren de 5 beste techno feestjes en festivals tijdens Oud en Nieuw 2021 – 2022. Er zullen vast nog een aantal dikke feesten zijn die hier niet tussenstaan, maar die kan je gerust even bekijken op onze Instagram pagina onder de highlight ‘FESTIVAL INFO’. Kan je het overzicht voor Oud & Nieuw 2021 – 2022 niet vinden? Stuur ons even een DM!

Ben je van plan om knallend het nieuwe jaar in te gaan? Vergeet dan niet je goed voor te bereiden op de dinsdag dip met ons gloednieuwe supplement SKIP JE DIP!

SKIP JE DIP! Productfoto

Welke feestje of festival staat op jouw planning tijdens Oud & Nieuw dit jaar? Laat het ons weten in de reacties!


Laat een reactie achter

Houd er rekening mee dat reacties goedgekeurd moeten worden voordat deze worden gepubliceerd