Wouter Metselaar - 6 maart 2023

5 min leestijd

Loveland van Oranje

4 BESTE TECHNO & HOUSE FESTIVALS OP KONINGSDAG 2023 

Ben jij er dit jaar al vroeg bij en ligt je oranje festival outfit al klaar? Of twijfel je nog tussen een aantal festivals? Dan ben je op het juiste adres, want in deze blog lees jij onze top 4 techno & house festivals tijdens Koningsdag 2023.

Het festivalseizoen komt steeds dichterbij en dat betekent ook dat Koningsdag al sneller om de hoek staat dan je denkt. Op donderdag 27 april worden door het hele land de tofste festivals gehouden! Dit is een dag waarbij we er massaal voor kiezen om even he-le-maal uit ons dak te gaan. Twijfel jij nog en heb jij nog geen keuze kunnen maken? Geen stress! In onze blog komen er een aantal toffe festivals aan bod waardoor jij lekker kan gaan swingen met je beste vrienden.

In deze blog kom jij er dus achter wat volgens ons de 4 beste techno & house festivals zijn tijdens Koningsdag 2023. Check daarnaast de line-ups, locaties en een linkje naar de ticketshops!

Even op een rijtje: 

1. Oranjebloesem | donderdag 27 april | Amsterdam
2. Loveland van Oranje Festival | donderdag 27 april | Amsterdam
3. Cartel Kingsday | donderdag 27 april | Amsterdam
4. Free Your Mind Kingsday | donderdag 27 april | Breda

1. ORANJEBLOESEM | Amsterdam

Net zoals vorig jaar is het grootste Koningsdag techno festival Oranjebloesem aanwezig in het Olympisch Stadion in Amsterdam! Op donderdag 27 april wordt het dak eraf geblazen door de tofste Dj’s vanuit Nederland en het buitenland. Het belooft ook dit jaar weer een historische dag te worden waarbij maar liefst 20.000 mensen kunnen genieten in hartje Amsterdam. Het ´one-stage´ festival zorgt ervoor dat mensen echt verbonden raken met elkaar en daardoor ontstaat er een geweldige sfeer.

Oranjebloesem zorgt er zoals ieder jaar weer voor dat hun line-up bestaat uit de populairste artiesten die je absoluut niet wilt missen. De line-up bestaat uit namen als: 999999999, Trym, Chris Stussy, Cynthia Spiering, Reinier Zonneveld (live), DIØN, I Hate Models, Shlømo en nog veel meer! Het event is van 11:30 uur – 21:30 uur.

Line-up ORANJEBLOESEMTickets ORANJEBLOESEM 

💡 Tip: Zoek jij een alternatief voor een ´goedkoop´ festival tijdens Koningsdag? Kijk dan bij het derde festival in de blog. 

2. LOVELAND VAN ORANJE FESTIVAL | Amsterdam

Ben jij nog nooit op Loveland geweest? En houd je er van om lekker te kunnen swingen met je beste vrienden of even flink te rammen bij de gaafste techno Dj´s? Dan is Loveland van Oranje zeker iets voor jou. De organisatie heeft een super grote en indrukwekkende hoofdstage gebouwd op de locatie: het Meerpark in Amsterdam. Daarnaast is er iets verderop een gezellige overdekte tentstage waarbij het ene na het andere heerlijke house nummer wordt gedraaid.

Het evenement is uiteraard op donderdag 27 april en van 11:00 uur – 20:00 uur. De organisatie heeft zich dit jaar wederom niet ingehouden met het boeken van artiesten. Zo bestaat de line-up uit onder andere: Amelie Lens, Fjaak, Joris Voorn, Franky Rizardo, Joey Daniel, Luuk van Dijk, Prunk, Toman en … nog veel meer.

Line-up LOVELANDTickets LOVELAND

3. CARTEL KINGSDAY | Amsterdam

Kan jij er op zo´n dag als Koningsdag geen genoeg van krijgen en feest jij graag door tot in de vroege uurtjes? Dan is Cartel Kingsday perfect voor jou om lekker te kunnen blijven dansen tot 05:00 uur ´s morgens! Maar dit is niet het enige dat ervoor zorgt dat dit festival erg populair is. Het is namelijk vergeleken met andere festivals relatief ´goedkoop´. Dus als echte ´techno fanaat´, die misschien naar meerdere events gaat per jaar, is dit ideaal. Verder vindt het op 27 én dus 28 april plaats in de Westerunie in Amsterdam.

Overdag tussen 12:00 uur en 20:00 uur zijn er drie stages waarvan er één buiten is en twee binnen. 'S nachts wordt het feest voortgezet in het Westerunie-Complex waar drie stages aanwezig zijn. Het is dus een indoor en outdoor feest. De line-up bestaat uit iets andere namen dan de hier voor genoemde festivals, maar zeker aanraders voor iedereen: Mirella Kroes, Grace Dahl, David Vunk, Bibi Seck en nog veel meer! Tip: Let er op bij het kopen van een ticket dat je ´dag´ (12:00 – 20:00) en ´nacht´ (20:00 – 05:00) tickets hebt.

Line-up CARTELTickets CARTEL

SKIP JE DIP!

Last van een dinsdag dip? Bereid je goed voor op Koningsdag 2023 en bestel SKIP JE DIP!

SKIP JE DIP!
SKIP JE DIP!
SKIP JE DIP!
SKIP JE DIP!
SKIP JE DIP!
SKIP JE DIP!
SKIP JE DIP!
SKIP JE DIP!
SKIP JE DIP!
SKIP JE DIP!
SKIP JE DIP!
SKIP JE DIP!
SKIP JE DIP!
SKIP JE DIP!
SKIP JE DIP!
SKIP JE DIP!
SKIP JE DIP!
SKIP JE DIP!

4. FREE YOUR MIND KINGSDAY | Breda

Wil jij altijd al een keer helemaal uit je plaat gaan op een vliegveld? Dan is Free Your Mind Kingsday Breda perfect voor jou! Dit jaar vieren zij alweer hun 20e editie en geven zij zelfs een Koningsdag editie op Breda International Airport! Natuurlijk kan Free Your Mind Kingsday niet te missen zijn op ons lijstje. Het is een goed georganiseerd festival met keer op keer een gezellige sfeer. Daarnaast is het een van de langst lopende technofestivals van Nederland en bestaat het al sinds 2004.

Het festival zorgt voor een lekkere gevarieerde mix tussen house, techno en sub genres. Je kan hier 10 uur lang genieten van de beste artiesten zoals: Reinier Zonneveld (live), Kiki Solvej, Nico Moreno B2B Dyen en Speedy J. Zij zullen draaien tussen 13:00 uur – 23:00 uur. Tip: Lukt het jou niet om helemaal naar Breda te gaan? Dan kan je ook nog naar Free Your Mind Kingsday Arnhem waarbij tijdens het tweedaagse festival namen op de line-up staan als: Benny Rodriques, Chris Stussy, Dyen, Maqossa en Michel De Hey.

Line-up FREE YOUR MINDTickets FREE YOUR MIND

Dit zijn onze top 4 tofste festivals tijdens Koningsdag 2023 volgens ons. Toch niet eentje kunnen vinden waar jij graag naartoe zou willen gaan? Check dan het volledige Koningsdag programma van 2023 op de Techno Festival Agenda 2023 van Nederland. Deel deze 4 tips met je vrienden en mocht jij nog een goede tip hebben voor Koningsdag 2023, laat het even weten in de reacties hieronder!

Namens ons alvast heel veel plezier!

📅 Op zoek naar de Techno Festival Agenda van Nederland? Bekijk 'm hier

Deel deze 4 tips met jouw festivalvrienden en heb je nog een goede suggestie, stuur ons een DM op Instagram.